Hvorfor er det vigtigt at spise sundt?

Det er vigtigt at spise sundt fordi det giver DIG energi og mere overskud i hverdagen. Udover energi og overskud, giver sund kost også styrke og udholdenhed til at dyrke motion og andet fysisk arbejde. Dertil skal det nævnes at en sund levevis også vil give dig færre sygedage, vægttab eller stabil vægt, pænere, hår, hud og negle. Udover dette vil en sund kost skabe bedre fordøjelse for dig, stærkere immunforsvar, hvortil der er mindre risiko for udvikling af livsstilssygdomme som hjerte-kar-sygdomme, forhøjet kolestrol og blodtryk, type-2-diabetes med mere.

 

Tjek din BMI

Du kan teste om du er undervægtig, normalvægtig eller overvægtig ved brug af BMI beregneren nedenfor Selvom et højt BMI normalt skyldes for meget fedt på kroppen, siger BMI intet om overvægten skyldes for meget fedt eller store muskler. Hvis du er meget muskuløs og ellers ikke har noget synligt fedt på kroppen, behøver du ikke bekymre dig over et højt BMI.

BMI beregner

Du er undervægtig

Du er undervægtig og bør forsøge at taget nogle kilo på. Afhængig af årsagen til din undervægt kan din helbredsrisiko være forøget, blandet andet fordi undervægt går ud over muskel- og knoglevævet.

Din vægt er helt normal

Din vægt er helt normal og udgør ikke en forøget helbredsrisiko. Måske ønsker du en sundere livsstil, mere energi eller inspiration til dit køkken?

Du er moderat overvægtig

Du er moderat overvægtig og bør forsøge at tabe dig. Din helbredsrisiko er let øget.

Du er svært overvægtig

Du er svært overvægtig. Din risiko for at få komplikationer som type-2 diabetes, hjerte-kar-sygdom, apoplexi (slagtilfælde), forhøjet blodtryk, galdesten, slidgigt, åndedrætsbevær (inkl. søvnapnø), hormon- og fertilitetsforstyrelser (kvinder) og kræft er øget. Du bør forsøge at tabe dig.